A szerb terminátor

Belgrád, Miami, Indian Wells, Dubaj, Melbourne, Madrid, Róma. Szép kis felsorolás, és hogy mi a közös bennük? Kivétel nélkül, mindet bevette már az egyszemélyes szerb hadsereg, alias Novak Djokovics. Lassan nem marad "erődítmény" kerek e világon, melyet a szerb terminátor ne hódítana meg. Idén legalábbis aligha akad olyan erős várfal, melyet ne zúzna darabokra egyetlen ütőcsapásával. Amely városka határában megjenik, már kezdhetik a nevét a végső győztesnek járó trófeára gravírozni, hiszen jelenleg számára nincs ellenfél.

Zsinórban a 37. győzelmét aratta Rómában, ezzel idén továbbra is veretlen.
Újfent megverte Nadalt. Salakon. Két szettben.
Sorozatban tehát a negyedik győzelmét aratta a világelső ellen. Tegyük hozzá gyorsan azt is, hogy abból kettőt azon a borításon, amely eddig Rafa főkapitány vezérletével spanyol gyarmatnak számított. Most azonban feltűnt a szerb terminátor és pillanatok alatt meghódította ezt a vidéket is. Pedig Djoker jóval fáradtabban érkezhetett meg a fináléba, hiszen előtte Murrayvel egy óriási, három szettes csatát kellett vívnia. Idén azonban semmi sem állhat Nole útjába. Se fáradtság, se ember, se Isten.

Alaposan megváltoztak tehát az erőviszonyok, így aztán különös izgalmakat tartogathat számunkra a hamarosan rajtoló Roland Garros. Az igazán fontos talányok ott dőlhetnek majd el. Djoko még csak döntőig sem jutott el soha pályafutása során Párizsban. Adódik a kérdés, hogy mikor szakadhat meg ez a sikertelen sorozat, ha nem ebben az esztendőben?
Ami a világelsőséget illeti, Nadal még őrzi az első pozícióját, de az előnye egyre csak olvad. Már nincsen 500pont sem kettejük között, ami a szerb "harcigépezet" esetében már igencsak lőtávon belülinek mondható.



A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamitenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr712907955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása