Aki veszít, csomagol

2008. Ez az év rengeteg meglepetést, és nagy eseményt tartogatott a teniszbarátoknak. Leginkább talán Nadalról szólt, hiszen szett veszteség nélkül nyerte meg a Garrost, valamint először tudta legyőzni Rogert a saját pályáján, azaz Wimbledonban minden idők egyik, ha nem a legjobb meccsén, ennek köszönhetően pedig nem sokkal később világelső lett.

Ausztráliában azonban jött egy francia fiatalember, és olyan teniszt tett a pályára, hogy egyből beütötte magát a nagyok közé. A Nadal elleni Australian Open elődöntőn úgy verte tönkre a spanyolt, hogy Rafa játékát egy csepp panasz sem érhette, de Tsonga ellenállhatatlan volt, nem volt rajta egy szemernyi fogás sem.

Azóta 3 év eltelt, a Matador tartotta a helyét a legjobb 3 között, és Tsongáról is elmondható, hogy megőrizte helyét az elitklubban.  Nyolcszor csaptak eddig össze pályafutásuk során, a Salakkirály vezet 6-2-re. Ebben az évben kétszer találkoztak egymással, az állás döntetlen. Salakon-nem meglepő módon- a spanyol bizonyult jobbnak, míg Queens-ben, füvön a francia fiú diadalmaskodott.

Na de ez már a múlt, a lényeg a jelen. Elérkeztünk hát a Rafa vs. Jo-Wilfried „Saga” egy újabb fejezetéhez, melynek helyszíne ezúttal London. A meccsnek hatalmas tétje van, hiszen aki veszít, annak derékba törnek a világbajnoki címről szőtt álmai. Eddig egyikük sem brillírozik, talán elfáradtak már egy kicsit így az év végére. De hogy oda fogják tenni magukat, az tuti. Esélyeket nem nagyon latolgatnék, ez egy vérbeli ki-ki meccs lesz. Ha már nagyon mondani kellene valamit, azt mondanám hogy Rafa kap 55%-ot, Jo.Wilfried pedig 45-öt. Majd meglátjuk, hogy mit kezdenek egymással a srácok, reméljük hogy bitang jó meccs lesz. Aki győz, tovább harcolhat. Aki veszít, búcsúzik. Hamarosan kiderül, hogy kire melyik szerepet osztották a tenisz istenei.



A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamitenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr993409011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása