Elődöntők elé

Miután Nole kikapott legjobb barátjától, Jankótól, így sorsa Ferrer, de még inkább Berdych kezében volt. Az első játszmát behúzta a spanyol, és úgy látszott szépen magával viszi a szerbet az elődöntőbe, ám a cseh fiú feltámadt, egyre jobban kezdett játszani, és végül szett hátrányból felállva diadalmaskodni tudott, kiejtve ezzel Djokovicot. A mezőny tehát megfeleződött, négy legény maradt csak talpon a vidéken. Roger, David, Jo-Wilfried és nem utolsósorban Tomás. Így néz ki a névsor.

Ferrer azzal a Federerrel találkozik, akivel eddig már tizenegy alkalommal futott össze, ám legyőznie sohasem sikerült a svájcit. A spanyol jó formában teniszezett egészen idáig, de szerencsétlenségére a FedExpressz is ellenállhatatlanul robog a végső győzelem felé, és kijelenthetjük hogy a játék színvonalát elnézve messze-messze Federer nyújtotta eddig a legtöbbet a 8-ak közül. Így azt kell mondanom, hogy nagyon meglepne ha Ferrer le tudná gyűrni. Könnyen lehet, hogy szoros meccs lesz, de győztesnek csak Rogert tudom elképzelni.

A másik ágon sokkalta kiegyenlítettebbek az erőviszonyok. Furcsa módon a francia és a cseh fiú eddig csak egyetlen egy alkalommal találkoztak, és az sem most volt, még 2004-ben. Azt az összecsapást Berdych nyerte, és szintén kemény borításon futottak össze. Persze ebből nem lehet túl sok következtetést levonni, mindketten teljesen máshol tartanak már, mint 7 évvel ezelőtt. Egy árnyalatnyival esélyesebbnek gondolom Tsongát, de nem ez az a meccs, amire bátran fogadni mernék. Bármelyik fiú győzzön is, senkinek nem fog különösebb meglepetést okozni az eredmény.



A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamitenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr353413213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása