Elszállt ez az év is

Ugyan az év Roger győzelmével ért véget, egyértelmű, hogy az idei szezon Noléról szólt. 76 meccséből csak 6-ot vesztett el, nyert 3 GS-t,  és 5 mesterversenyt is bezsebelt.  A 2010-es Davis Kupa győzelem után szárnyalni kezdett, és ez kitartott szinte egy egész éven át. Szeptember közepéig két versenyt leszámítva mindenhol diadalmaskodott, ahol csak elindult. Meglehetett volna neki mind a négy Grand Slam, ha egy emlékezetes meccsen nem állítja meg őt Federer. A szerb fiú lett a hatodik olyan teniszező, aki képes volt egy évben három GS-t nyerni, és mindössze csak a második, aki a négy nagy torna valamelyikén le tudta győzni Rafát is, és Rogert is. Utoljára Del Potrónak sikerült ez a bravúr. Persze azt a terhelést, aminek a teste ki volt téve a diadalmenet során, nem bírhatta végig, ezért az év vége felé be-becsúszott már pár vereség, de ezek bőven belefértek, hiszen toronymagasan vezeti a világranglistát.

Ha Nadalt nézzük, akkor csakis az ő szintjén beszélhetünk gyengébb szezonról, hiszen még így is meg tudta nyerni a Garrost, zsinórban hetedszer lett Monte-Carlo ura, valamint Barcelonában is diadalmaskodni tudott. Ezek mellett döntőt játszott még négy mesterversenyen, valamint Wimbledonban és a US Openen is, nem mellesleg pedig bevezette hazáját az idei Davis Kupa döntőjébe, ahol egy győzelemmel megszépülhet Rafa amúgy sem csúnya éve.

Roger Federer az év végén megtalált egy régen látott formát, és ellenállhatatlanul játszott. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy már két hónapja veretlen, ennek köszönhetően visszavette a világranglista 3. helyét Murraytől.  Noha hosszú-hosszú idő után ez az első év, hogy nem tudott GS-t nyerni, így sem lehet oka panaszra. Az év végi formája bizakodásra ad okot a 2012-es idényt illetően.

Andy Murray gyakorlatilag hozta azt, amit évek óta hoz. Zseniális dolgokra képes, de valahogy nem tud tovább lépni a saját árnyékán, pláne nem egy Grand Slam döntőben, vagy elődöntőben. Ha egyszer végre átszakad ez a gát, akkor talán beválthatja azokat az ígéreteket, amik benne vannak, és úgy istenigazából ellenfele tud lenni a nagy hármasnak.

A többiek pedig-sajnos, vagy nem sajnos-messze vannak tőlük. Majd kiderül, hogy a 2012-es év mennyi változást fog hozni. Egy biztos, nem fogunk unatkozni.



A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamitenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr33425754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.12.01. 14:36:36

Én még Szeles Mónikánál tartok. Meg Boris Beckernél... Björn Borg-ról nem is szólva. :)

Fodri · http://aprochef.blog.hu/ 2011.12.01. 17:36:35

Hát ők is nagyok voltak a maguk idejében, ehhez kétség sem férhet. De ma már kicsit mások "szórakoztatnak" minket. :D

süti beállítások módosítása